Historie

Accountantskantoor Ten Cate is al 40 jaar lang een begrip in Emmen en omstreken. Hoe is het allemaal begonnen? We vertellen u graag ons verhaal.

Ludy ten Cate.

We schrijven 1 januari 1970. In een voorkamer van zijn woonhuis in Emmen gaat Ludy ten Cate van start met zijn eigen administratiekantoor. Hij heeft de afgelopen jaren de nodige ervaring in het werkveld opgedaan, onder de vleugels van een aantal accountantsorganisaties. Ludy weet precies wat hij doet en boekt mooie resultaten. Het administratiekantoor is al snel succesvol en evalueert tot een accountantskantoor, met een groeiend aantal klanten. Om alle klanten goed van dienst te kunnen zijn wordt personeel aangenomen. Met als gevolg: de werkruimte wordt te klein. De groei van Accountantskantoor Ten Cate leidt tot een aantal verhuizingen. Van de Kerkhoflaan naar de Minister Kanstraat, en door naar de Angelsloërdijk. Ondertussen krijgt zoon Theo de liefde en fascinatie voor het vak met de paplepel ingegoten.

Theo ten Cate.

Theo ten Cate volgt van 1982 tot 1987 de heao-opleiding Accountancy (studierichting AA) in Zwolle. Met dit diploma op zak kan hij in Assen aan de slag bij een grote landelijke accountantsorganisatie. Hier doet Theo zeven jaar werkervaring op. Ondertussen rondt hij in Zwolle de vierjarige hbo-opleiding Belastingadviseur af. In 1994 keert hij, bepakt met de nodige kennis en ervaring, terug naar waar het allemaal begon: het accountantskantoor van zijn vader. Zeven jaar lang leiden vader en zoon samen de organisatie. Op 1 januari 2001 gaat Ludy ten Cate officieel met pensioen en draagt hij de zaak over aan zijn zoon Theo. Maar nog lange tijd is Ludy betrokken en werkzaam voor Accountantskantoor Ten Cate. Het was zijn lust en zijn leven.

Ontwikkeling en groei.

In de periode 2003-2010 opereert het accountantskantoor onder de hoede van een grote regionale speler in de accountancymarkt. Daarna runt Theo het kantoor weer onder de eigen naam vanuit een kantoor aan huis. Net als zijn vader. En net als zijn vader weet ook Theo, dankzij zijn persoonlijke en betrokken manier van werken, snel het klantenbestand uit te breiden. U raadt het al: het kantoor aan huis in Gasselte barst na verloop van tijd uit zijn voegen. In juni 2015 wordt een bedrijfspand aan de Cornelis Houtmanstraat 28 in Emmen betrokken. Ideaal voor de klanten uit Emmen en omstreken.

Team Theo. Wij staan voor u klaar!

Inmiddels is Accountantskantoor Ten Cate al 40 jaar lang een begrip in Emmen en omstreken. Een tevreden klant is een trouwe klant! Theo’s prettige en doortastende werkwijze heeft geresulteerd in een groot aantal vaste klanten. Dankzij mond-tot-mondreclame blijft het klantenbestand groeien en het aantal medewerkers groeit mee. Inmiddels bestaat Team Theo uit vijf enthousiaste professionals die voor u graag nét dat stapje extra zetten.

Ja, ik wil meer weten of direct contact opnemen.